Adótanácsadás

Az adótanácsadás egy olyan szolgáltatás, ami biztosítja valamennyi vállalkozás számára a biztonságos, optimális és törvényes működést. Tudjon meg többet!

Mit értünk adótanácsadás alatt?

Az adótörvények folyamatos változtatása, átalakítása mellett egyre inkább szükséges az adótanácsadás igénybe vétele. Ezt a szolgáltatást sokan valami misztikumnak, varázslatnak tekintik, de a valóságban nem az. Az persze igaz, hogy ez egy bonyolult – vagy inkább összetett –, szakmai szinten pedig tökéletes elméleti tudást kívánó feladat.
Egy olyan szolgáltatásról beszélünk, amikor az adótanácsadás témakörét érintjük, ahol az adózás valamennyi területén jártasnak kell lenni. Ez már csak azért is elvárás, mert az adótanácsadás közvetlenül kapcsolódik minden olyan adófizetési kötelezettséghez, ami a vállalkozásokat érinti.
Ma már egy profi könyvelőirodának, aki minőségi szolgáltatást nyújt az ügyfeleinek, biztosan megtalálható a szolgáltatásai között az adótanácsadás. Miután irodánk már több mint húsz éve végzi vállalkozások teljeskörű könyvelését, így teljesen természetes, hogy ez a mi szolgáltatásaink között is szerepel. Egyrészt azért, mert ezt ügyfeleink is igénylik, de nekünk is fontos, hogy folyamatosan figyeljünk ügyfeleink biztonságos, optimális és törvényes működésére.
Ahogy arra korábban már utaltunk, az adózásnak nincs is olyan területe, amit ne érintene ez a szolgáltatás.
Az irodánkban dolgozó valamennyi adótanácsadó kolléga rendelkezik a tevékenység folytatásához szükséges PM nyilvántartással és OKJ végzettséggel.

Az adótanácsadás eszköz lehet a költségek optimalizálásához is

A legtöbb cégvezető úgy gondolja, hogy a cége költségein már biztosan nem lehet többet faragni, főleg az adózás viszonylatában. Erre az a magyarázat, hogy a legjobb adózási formát választották, és ez kimeríti a lehetőségeiket.
Mi ezzel természetesen nem értünk egyet. Az adóoptimalizálás a törvényesség keretein belül ad lehetőséget a költségek csökkentésére. Érdemes arra figyelni, hogy egy adózási formát nemcsak kiválasztani kell tudni, de megfelelő szakértelem mellett azt ki is lehet használni. Ezzel nem azt szeretnénk mondani, hogy nincs olyan vállalkozás, amelyik valóban költséghatékonyan működik. Mi azt mondjuk, hogy az adótanácsadás segítségével szinte mindig van lehetőség a költséghatékonyságon javítani.
Az eddigi tapasztalataink azt mutatják, hogy az általunk nyújtott adóstratégiai tanácsadás megteremti a hatékonyabb, költségcsökkentő működést.
Az adótanácsadás keretei között felmérjük, hogy a jelenlegi adózási forma valamennyi lehetőségét kihasználja-e a cég, és megmutatjuk, hogy egy adóoptimalizálással hogyan lehet még növelni a hatékonyságot. Ezzel egyrészt pénzt spórolunk a vállalkozásnak, másrészt elősegítjük a cég növekedését.

Végül néhány pontban nézzük meg azokat az adónemeket, amelyekre tanácsadásunk kiterjed

Az adótanácsadás körébe tartozó konkrét feladatokat, annak lépéseit, folyamatát itt nem kívánjuk részletezni, de bármilyen ezirányú kérdésük lenne, keressenek bennünket az elérhetőségeinken, szívesen segítünk ennek megismerésében is. És akkor nézzük az adónemeket:

  • társasági adó,
  • iparűzési adó,
  • ÁFA,
  • személyi jövedelemadó,
  • szakképzési hozzájárulás,
  • cégautó adó
  • KIVA
  • átalányadó
  • egyéb adófajták, adónemek

Ha már eddig jutott az olvasásban, ne is keresgéljen tovább! Velünk biztos lehet abban, hogy a vállalkozása hatékonyan fog működni, illetve képes lesz a jelenlegi hatékonyság növelésére is.