Könyvelés

A könyvelés minden vállalkozás életében jelen van. Ez ma már egy olyan szolgáltatás, ami elengedhetetlen feltétele a törvényes működésnek. Kit válasszak?

Hogy mit jelent a könyvelés, azt mindenki tudja!

És ez igaz! Napjainkban már valóban minden vállalkozó számára evidens, hogy amikor egy cég megkezdi a tevékenységet, a legelső dolog, amit biztosan tesz, hogy számlákat fog kiállítani, és nagy valószínűséggel számlákat fogad majd be.
Mára már remélhetőleg az is mindenki számára egyértelművé vált, hogy nem elég, ha ezeket a számlákat egyszerűen berakjuk egy fiókba. Ha mégis, akkor annak igen komoly következményei lesznek.
A világban senkinek sem igazán tetszik, hogy adót kell fizetni, de a hatályos törvények szerint bizony ezt mindenkinek meg kell fizetnie. Sőt, a vállalkozók még bért is fizetnek a munkavállalóiknak. Irodánk a bérszámfejtést külön szakamként is kezeli, erről bővebben a bérszámfejtés oldalunkon olvashatnak.
Adót nemcsak befizetünk vállalkozóként, a visszaigénylésre is lehetőség van bizonyos esetekben. Amennyiben szakavatott kezekben van a könyvelés, erről folyamatos tájékoztatást kapnak az ügyfelek. Irodánk a könyvelés területén több mint húsz éves tapasztalattal, megfelelő szaktudással, naprakész adózási ismeretekkel rendelkezik. Munkatársaink folyamatosan képzéseke vesznek részt, hogy a könyvelés feladatait precízen, megfelelő odafigyeléssel, a törvény teljes ismeretében végezhessék.
Azt azonban mindenképpen ki kell emelnünk, hogy a könyvelés az nem egy egyirányú utca. Ahhoz, hogy minden tökéletesen működhessen, ahhoz a megbízó vállalkozásnak is vannak elvégzendő feladatai. Ez nagyon röviden összefoglalva, hogy időben rendelkezésre bocsássa a könyvelés elvégzéséhez szükséges adatokat, bizonylatokat. Ez a legszükségesebb feltétele annak, hogy az említett bizonylatok, kimutatások feldolgozásra kerülhessenek a könyvelés során.

Mire gondolunk konkrétan a bizonylatok kapcsán?

Ezek a

 • bevételi számlák,
 • költségszámlák,
 • bevételi és kiadási pénztárbizonylatok,
 • bankszámlakivonatok,
 • illetve az ezekhez kapcsolódó szerződések és egyéb bizonylat típusok.

Mit csinálunk mi, amikor a könyvelés feladatiról beszélünk?

 • először is rögzítjük az előzőekben felsorolt számlákat, bizonylatokat a törvény által előírt formában,
 • majd ellenőrizzük azokat a hatályos pénzügyi és számviteli törvényesség szempontjából,
 • adatszolgáltatást végzünk a megfelelő határidőben a hatóságok felé,
 • elkészítjük a vállalkozás bevallásait, amiket az előírt határidőben megküldünk a hatóság részére,
 • éves beszámolókat készítünk,
 • az adótörvények változásit nyomon követjük (ebben naprakészek vagyunk) és ezekről folyamatosan tájékoztatjuk ügyfeleinket,
 • adótanácsadást adunk,
 • és természetesen elvégezzük a bérszámfejtési feladatokat.

De nem minden tartozik a könyvelő feladatai közé

Ahogyan azt a korábbi fejezetünkben említettük, természetesen vannak a megbízó vállalkozásoknak is feladatai. A személyes konzultációkon minden ügyfelünknek részletes tájékoztatást nyújtunk arról, hogyan tudjuk egymás munkáját minél hatékonyabbá tenni és támogatni a közös cél érdekében.

Végezetül ha bármilyen kérdésük felmerült, keressenek bennünket bizalommal, mi válaszolunk a kérdéseikre, tanácsokkal látjuk el Önöket.