Könyvelő

Milyen egy jó könyvelő? Erre nem igazán van néhány szóban megfogalmazható válasz. Igyekszünk megmutatni, hogy mi hogy látjuk! Adunk néhány szempontot.

Ami egészen biztos, hogy minden vállalkozásnak kell egy jó könyvelő!

Ez az alapgondolat, ami ma már tényként kezelendő. De miért is van szükség egy jó könyvelő közreműködésre? Először is azért, hogy a vállalkozásnak rendezett pénzügyei legyenek, és biztosítva legyen a törvényes működés. Ehhez pedig valóban nem árt egy profi könyvelő segítsége.
Tapasztalataink szerint – ami most már több mint húsz év – az ma már fel sem merül kérdésként, hogy valóban szükség van-e egy könyvelő munkájára a vállalkozásoknak.
Sőt! Ez olyannyira igaz, hogy ma már egyre több olyan ügyfelünk van, aki már a cég alapításakor megkeres bennünket. Mielőtt bárki félreértené, mi nem a cégalapításban fogunk segítséget nyújtani, az még mindig inkább egy ügyvéd közreműködését igényli. Egy cégalapítás előtt például az a feladatunk, hogy tájékoztatást adjunk a leendő cégtulajdonosnak a megfelelő adózási forma kiválasztásának lehetőségeiről. Ezt egyébként javasolni is szoktuk különböző felületeken. Egy előrelátó tervezés sok későbbi problémától megszabadíthatja a vállalkozásokat. Irodánk ebben teljeskörű támogatást biztosít mindazoknak, akik ez ügyben hozzánk fordulnak.
Ha pedig ezen már túl vagyunk, és a vállalkozás elindult a működés útján, már nem is kérdés, hogy szükség van egy jó könyvelő közreműködésére.

A zökkenőmentes, optimális, törvényes működés záloga egy jó könyvelő

És egy kicsit visszakanyarodunk az előző fejezetben feltett kérdéshez, hogy miért is van szükség egy jó könyvelő közreműködésére? Az általánosan ismert alapvető feladat a számlák rögzítése, a bevallások elkészítése, az adatszolgáltatás és a bérszámfejtés.
Amikor arról beszélünk, hogy aki ezen a területen jó vagy profi, az ennél jóval többet nyújt az ügyfeleinek.
A mi véleményünk, és persze a gyakorlatunk szerint, egy jó könyvelő nem csak az adóügyeket intézi.
Mi akkor végezzük jól a munkánkat, ha segítjük is az adott vállalkozás munkáját. Ha professzionális szolgálatást akarunk biztosítani ügyfeleinknek, akkor őket ellátjuk tanácsokkal, mutatunk új bevétel és hatékonyságnövelő lehetőségeket. Röviden, segítjük ügyfeleink munkáját, hogy egy innovatív, lendületes, ám nyugodt környezetben, sokkal eredményesebben tudjon működni a vállalkozásuk.
Ma már az okostelefonok világában kevesen indulnak el ismeretlen utakra navigáció nélkül. Ha azt mondjuk, hogy jó könyvelő, akkor az olyan kell legyen, mint egy navigációs rendszer. A vállalkozók nagy részének az adózás rendszere ismeretlen, folyamatosan változó terep.
Biztosan van olyan vállalkozás, amelyik képes ezen az úton haladni a saját tudására és piaci ismereteire alapozva. Azonban csak egy rosszul megválasztott irány, és máris eltévedtünk. Tönkrement minden, amit hosszú időn keresztül felépítettünk. Érdemes ezt kockáztatni, vagy jöjjön inkább egy navigátor, aki ismeri a járást?
Mi úgy gondoljuk – és az ügyfeleink is hasonlóan gondolkodnak –, hogy mindenképpen érdemes egy szakértő, magas szintű szakmai tudással, valamint naprakész ismeretekkel rendelkező könyvelő kezébe adni az út tervezését, és a helyes irány megtartását.
A mi irodánk biztosan megtalálja a legjobb szabályos adózási lehetőségeket, és a cégre szabott megoldással segíti a sikeres működést.
Garantáljuk, hogy velünk nem fog eltévedni, keressen minket, és elnavigáljuk az adózás útvesztőjében!